Utolsó kommentek

Mi a helyzet a warez világában?

Magyar és külföldi warez hírek, érdekességek

Kis bevezető

 

A torrentfreak hetente összeállít egy listát, ami az eheti legtöbbet letöltött filmeket sorolja.

Sajnos régóta azt tapasztalni, hogy a minőség nem fontos, a lényeg az, hogy minél előbb lássuk az adott filmet. Itt az eheti slágerlista:

Ranking Movie Rating / Trailer
 
1 Shutter Island (R5) 8.1 / trailer
2 Alice In Wonderland (TS) 7.0 / trailer
3 How to Train Your Dragon (TS) 8.3 / trailer
4 Sherlock Holmes (DVDscr) 7.7 / trailer
5 New Moon 4.6 / trailer
6 From Paris With Love (R5) 6.6 / trailer
7 The Imaginarium of Doctor Parnassus 7.3 / trailer
8 The Hurt Locker 8.0 / trailer
9 Ninja Assassin 6.6 / trailer
10 Legion (R5) 5.3 / trailer

 

Mint jól látható, az R5, TS és DVDScreenerek vannak elől, amik ugye mégsem a legjobb minőségűek, bár a Viharsziget képminősége kifogásolhatatlan, a hang elég gyenge

Volt egy felmérés az Asva.info részéről is, ami a magyar helyzetet hívatott bemutatni, de nehéz összeszedni a sok oldalról a letöltési statisztikákat, mindenesetre itt is az látszik, hogy a felmérés idején még rossz minőségű, amúgy szarásig hangoztatott "Avatar mozibanháromdébenájmexbenakirály" Ha megnézzük a legnagyobb hazai tracker (felhasználószám alapján - nCore) statisztikáját letöltések terén akkor jól látható, hogy 2009-ben, és a 2010-es év elején is a CiNEDUB kamerás filmjei, illetve HASHiSH "minőségi" mikrofonos hangjai dominálnak a premierfilmek terén.

Tapasztalataim és megfigyeléseim alapján a helyzet idehaza is hasonló mint külföldön, az emberek egyből rácsapnak egy CiNEDUB rlsre, mitsem törődve a gyenge képminőséggel. (A hang mozishoz képest mindig elég jó)

Apropó CiNEDUB. Egy kis érdekesség, jópár ember számára persze már lerágott csont lehet, de mint tudjuk a cinedub az a csapat, aki heti rendszerességgel eljár moziba, felveszi a premierfilmek hangját, és utána megosztja másokkal az éterben.

Sokak számára ez is ismerős lesz:

Namármost volt mostanában egy kis balhé a cinedub háza táján, ugyanis egy bizonyos csapat (greenteam) viccesnek szánt NFO-jával betört a piacra. Ezzel akár nem is lenne baj, csak a greenteam a cinedub hangját használta fel a rlsei elkészítésére. A cinedub erre bevágta a durcát, mivel nyomatékosan megkér mindenkit az NFO-jában, hogy ezt ne tegyük. A greenteam állítólag ezzel akarta visszavonultatni a cinedubot, hogy ne bukjanak le, miközben veszik fel a hangot.

Előkerült egy olyan érv azonban, amit mindenhol láttam megfordulni.

Ha a cinedub csapat a külföldi képanyagot használja az ő hangja alá, akkor a greenteam miért nem használhatja a cinedub hangját egy jobb képminőségű videó alá. Tehát a tolvajtól lopni nem bűn

Az én véleményem a következő:

  1. A cinedub külföldi csapatok munkáját használja, így akkor jelentősége nincs.
  2. Fölösleges lenne számukra még a videót is felvenni, ha van jobb kép kinnt a neten
  3. A cinedub így is kockára teszi a bőrét azért, hogy mi itthon nézhessük a premierfilmeket órákkal a vetítés után.

Szerintem így azért kicsit más a helyzet. Az nCoreról törölték a GreenTeam releaseit (fika szerint rejtve vannak, de az igazat megvallva ezt nem nagyon értem) így a cinedub egyelőre folytatta a munkáját, hiszen egész addig visszatartották a premierfilmeket, amíg a greenteam el nem tűnt.

 

Címkék: p2p mozi letöltés rls ncore cinedub

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://warezhelyzet.blog.hu/api/trackback/id/tr71897510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fikablog · http://fikablog.hu 2010.04.07. 20:01:09

Pedig egyszerű, a torrentlistában és keresésnél nem látszódik, de ha ismered a linkjét, megmutatja a torrent adatlapját - legalábbis amikor twitteltem, még megmutatta.
A cinedub meg nagyon buta, ha ilyen nyilvánvaló és primitív provokációnak felül, és besértődik. Jó reggelt kívánok, az interneten vagyunk, ahol a nagy többség mások átbaszásával foglalkozik. Ezen nem depizni kellene, hanem kiállni, és megmutatni, hogy én vagyok a faszagyerek, én el tudok menni a moziba / tudok jó minőségű hangot felvenni / stb. A zombiknak úgyis mindegy, az értelmesek viszont ezek után meggondolják, hogy a jóskapista69 relanzét, vagy a cinedub munkát szedik-e le.
süti beállítások módosítása